Könyvajánló

 

A Varázsbőrönd című mesekönyvsorozat első kötete a Csodatúra csodaútra, mely óvodás és kisiskolás korú (4-8 éves) gyereknek készült. E gazdagon illusztrált mesekönyv játékos formában, tíz mesén keresztül mutatja be a mindennapi viselkedés illemszabályait és az alapvető erkölcsi normákat. Neves pedagógusok, pszichológusok és protokoll-szakértők segítették munkánkat, hogy a mesék egyszerre járhassanak kedvében a meseolvasó felnőtteknek, a pedagógusoknak és a mesék legkisebb hallgatóinak.

A Fekete család mindennapjait mutatja be a szerző. Átlagos hétköznapokat élnek, mígnem egy mesebeli helyszínen váratlan kalandokkal teli mesés fordulatokkal jutnak el egyik helyszínről a másikra.

 Bendegúz a főhős eközben olyan pozitív értékrendbeli fejlődésen megy keresztül, mely a későbbiekben a királyság irányításához szükséges, hogy igazságos király lehessen, mint az apukája. Miközben az utazások alkalmával a kis hallgatók országismerete bővül, személyiségszerkezetük is pozitív változáson megy keresztül. A mesélés így, a Varázsbőrönd könyv sorozat esetében valóban tartalmas időtöltést ígér a család minden tagjának.