Kedves Tanárok és Szülők!

 

Az Alapítványi és Magánóvodák Egyesülete nagy hangsúlyt fektet anyanyelvünk ápolására és a gyermekek erkölcsi nevelésére. A „mesÉLJEN ma a holnapnak” programunk keretén belül fogalmazódott meg, hogy versenyt hozzunk létre az alsó tagozatosok számára. A versenyre két kategóriában nevezhetnek minden érdeklődő általános iskola, alsó tagozatos tanulói. 

A hétköznapi kommunikációban is fontosnak tartjuk a tiszta, kifejező magyar beszédet. Az első kategória, a szépkiejtési és olvasó verseny.

Verseny feladat:

A szépkiejtési és olvasó verseny két fordulóból áll. Az első fordulóban a mellékletben csatolt Csodatúra csodaútra mesekönyv egy szabadon választott fejezetének begyakorolt felolvasásának bemutatása, melyet videó felvételen rögzítenek és elküldenek a kommunikacio@almaegyesulet.hu címre. A beküldött munkák közül 5 versenyzőt választunk, aki továbbjut a második fordulóra. Beküldési határidő: 2017. 05. 18.

Ezen a linken elérhetők  a szabadon válaszható fejezetek, melyekből várjuk a pár perces felolvasásokat a fenn említett címre: https://drive.google.com/open?id=0B0E5jYGuM54vczNmYzVYNU1wLU0

A második fordulót a nagyszabású gyermekrendezvényünk keretein belül rendezzük meg. Időpont: 2017. 06. 03. Helyszín: VOKE József Attila Művelődési Központ. A második fordulóban eddig nem ismert fejezetet kell felolvasni a Csodatúra csodaútra mesekönyvből. Erre a feladatra néhány percig felkészülhetnek a gyerekek, hiszen a szöveget a helyszínen kapják meg. A szakmai zsűri által választott első három helyezetten túl, mind az 5 versenyző nyereményben részesül.

A második kategóriánk a kreatív előadás, hisz a mai világban már a kreativitás az egyik legértékesebb dolog.

Verseny feladat:

A Csodatúra csodaútra mesekönyvhöz készült Illemdal énekes és/vagy hangszerelt, táncművészeti előadása, melyet videó felvételen rögzítenek és elküldenek a kommunikacio@almaegyesulet.hu címre. A nevezés lehet egyéni, illetve csoportos is. Az legjobb három előadás beküldők, a nagyszabású gyermekrendezvényünkön előadhatják versenyművüket és átvehetik nyereményüket, illetve az első helyezett közösen adja elő az Illemdalt az Apacuka zenekarral. Beküldési határidő: 2017. 05. 18.

Ezen a linken elérhető az Illemdal, mely alapján várjuk a pár perces előadásokat a fenn említett címre: https://www.youtube.com/watch?v=WuPUIaOFf7Q&t=42s

A két pályázati kategória egymástól különálló.

A felmerülő kérdések esetén az alábbi elérhetőségeken állok szíves rendelkezésükre,

Lenti Adrienn

70/422 24 98

kommunikacio@almaegyesulet.hu